Makkelie opnieuw het mikpunt van kritiek: "Onaantastbaarheid al langere tijd kwijt"

Valentijn Driessen heeft hard uitgehaald naar arbiter Danny Makkelie en de rest van het scheidsrechterskorps. Vorige week was hij de gebeten hond na Feyenoord-PSV en ook donderdagavond bij FC Twente tegen Ajax moest Makkelie het meermaals ontgelden. 

"Tijdens Feyenoord-PSV was Makkelie duidelijk zichzelf niet. Het leek wel alsof hij met een Feyenoord-tasje naar de Kuip was gekomen", begint Driessen zijn vurige betoog in De Telegraaf. De fouten stapelden zich op volgens de 'chef voetbal' van de krant. "Hij had Arne Slot in de rust weg moeten sturen, telde er negen minuten extra tijd bij en stond dichtbij de overtreding van Armando Obispo op Santiago Giménez. Pas na tussenkomst van de VAR gaf hij rood." Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond was het overigens niet eens met Driessen over de kritiek op de lange blessuretijd. 

"Hij is zijn onaastastbaarheid al een tijdje kwijt en dat gaat ten koste van zijn autoriteit. Je moet blijven presteren. Je bent ook als arbiter zo goed als je laatste wedstrijd, of je nou op papier de beste bent of niet. In de Grolsch Veste snapte ik wel dat hij in de rust het veld onder een striemend fluitconcert verliet."

Armoedige arbiters

Makkelie is niet de enige die kritiek krijgt van Driessen. Afgelopen week waren de bekerwedstrijden het perfecte voorbeeld om het matige niveau van het matige scheidsrechterskorps te laten zien volgens hem. "Dat laat zien dat arbiters steeds meer moeite hebben om zonder de VAR de juiste beslissingen te maken. Kijk naar Rob Dieperink bij Feyenoord-NEC. Op vijf meter afstand mist hij een donkerrode kaart en laat hij in eerste instantie zelfs doorspelen."

Ondanks de kritiek op Makkelie is Driessen wel van mening dat dat de beste Nederlandse scheidsrechter is. "Alleen Bas Nijhuis en Serdar Gözübüyük komen nog bij Makkelie in de buurt. Laatstgenoemde nam bij de Klassieker geen risico en floot die hele wedstrijd kapot. Scheidsrechters als Allard Lindhout, Dennis Higler, Jochem Kamphuis, die bij AZ-FC Utrecht ook de nodige kritiek kreeg, en Jeroen Manschot zijn van een dusdanig bedroevend niveau dat ze niet eens bij Makkelie in de schaduw mogen staan."