Van Hanegem snapt houding Wieffer niet: "Hij slaat nu ook een beetje door"

Niet alleen Feyenoord, maar ook Mats Wieffer is niet lekker begonnen aan het nieuwe seizoen met de landskampioen. Dat steekt hij niet onder stoelen of banken, want zelf merkt hij ook dat hij nog niet 'de Mats van vorig jaar' is, maar Willem van Hanegem vindt dat de kritiek op zichzelf wat overdreven is.

"Dat is ook wel mooi hoor, zelfkritiek. Al slaat hij nu ook een beetje door. Hij speelt niet goed, maar we hebben het toch niet over een periode van drie maanden? Er is één competitiewedstrijd gespeeld", laat De Kromme optekenen in gesprek met het Algemeen Dagblad. De middenvelder heeft ook te maken met twee nieuwe collega's, omdat Kökcü en Szymánski zijn vervangen door Zerrouki en Stengs.

"Daarom zeg ik, als ik kritiek heb op Wieffer, er maar meteen bij dat het een goede speler is die nu even heel slecht speelt. Ik vind dat bewijzen allemaal onzin. Hij heeft het toch laten zien? Bij Feyenoord in de Eredivisie én in Europa, en ook gewoon bij Oranje. En dat gezanik dat hij alleen maar goed was omdat hij naast Orkun Kökcü stond, dat is gewoon allemaal interessantdoenerij. Nonsens", besluit hij.