'Ingewikkelde Pedersen-constructie bekend; Noor wordt eerst verhuurd aan Sassuolo'

Marcus Pedersen gaat dit seizoen niet voor Feyenoord, maar voor Sassuolo spelen. Waar eerst melding gemaakt werd van een transfersom van acht miljoen euro en een definitieve verkoop, is dat inmiddels gerectificeerd door transferexpert Fabrizio Romano. De deal betreft een huurovereenkomst, maar het doel is wel een definitief vertrek.

Er zijn namelijk een aantal regels opgesteld in de overeenkomst tussen de twee clubs en als daar aan voldaan gaat worden, vertrekt de vleugelverdediger na dit seizoen definitief uit Rotterdam-Zuid. Mocht Sassuolo niet degraderen óf als Pedersen minimaal twintig wedstrijden gaat spelen, is het vertrek permanent en niet meer tijdelijk. De Rotterdammers ontvangen dan zes miljoen euro én een miljoen extra aan bonussen.

Twee jaar geleden maakte de stadionclub twee miljoen euro aan Molde FK over om de Noorse rechtsachter in te lijven en dat betekent dat Dennis te Kloese tevreden terug zal kijken op de gesloten deal met de Italianen. Pedersen werd overbodig toen Bart Nieuwkoop terugkeerde in De Kuip en er is snel gehandeld, waardoor deze oplossing nu uitkomst biedt.