Dat is nummer zes: FC Utrecht - RKC Waalwijk tijdelijk stilgelegd

Het duel tussen FC Utrecht en RKC Waalwijk van zaterdagavond is tijdelijk gestaakt. Nadat Anastasios Douvikas de thuisploeg op voorsprong had gezet, gooiden enkele supporters van FC Utrecht met plastic bekers richting het veld.

Het is niet de eerste keer dit weekend dat een wedstrijd in het Nederlands betaald voetbal wordt stilgelegd. In de Keuken Kampioen Divisie werden vrijdagavond FC Eindhoven - Helmond Sport, FC Den Bosch - Almere City en PEC Zwolle - Roda JC vanwege gegooide voorwerpen ook al gestaakt. In de Eredivisie gebeurde dat vrijdag bij FC Twente - NEC Nijmegen en zaterdag bij FC Volendam - Sparta Rotterdam.

De vele gestaakte wedstrijden hebben alles te maken met de onlangs aangescherpte regels van de KNVB, dat na meerdere incidenten in stadions de richtlijnen aanpaste. Als er een of meerdere voorwerpen op het veld worden gegooid, is de scheidsrechter van dienst genoodzaakt om de wedstrijd tijdelijk stil te leggen. Als het daarna nog een keer mis gaat, wordt het duel definitief gestaakt.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers