Houding AZ gekraakt in Kroes-overstap: "Dat zij verrast zijn, is natuurlijk onzin"

Alex Kroes is nog altijd niet begonnen als algemeen directeur van Ajax en er is vooralsnog ook geen duidelijkheid over het moment dat hij kan gaan starten aan zijn nieuwe klus. AZ is nog altijd de dwarsligger en in het programma Voetbalpraat laten Sjoerd Mossou en clubwatcher Freek Janssen hun licht schijnen op de situatie. 

Een aantal weken geleden werd bekend dat Kroes was voorgedragen als opvolger van de vertrokken Edwin van der Sar, maar sindsdien is er geen nieuws meer te melden door uitblijvende ontwikkelingen. AZ en Ajax zijn nog steeds met elkaar in gesprek, terwijl het onderwerp onbekend is. "Er zit een concurrentiebeding op, dus Ajax is afhankelijk", aldus de journalist van Voetbal International.

Janssen weet ook niet wat het thema van de gesprekken is, maar heeft zijn vermoeden. "Ik weet niet of het om geld gaat, maar je zou bijna denken: waarover gaat het anders? Sjoerd Mossou, columnist, is ook aanwezig bij de uitzending en is niet te spreken over de houding van de Alkmaarders. "Dat AZ verrast is, is natuurlijk totale onzin. Die hebben toen Ajax op zoek ging naar een nieuwe algemeen directeur meteen geweten dat Alex Kroes bij de beste namen zou staan."