Mislintat noemt positieve punten Avila: "Hij is gewend om prijzen te winnen en heeft grinta"

Sven Mislintat is enorm blij met het aantrekken van Gaston Avila. De Argentijn wordt voor zo'n twaalf miljoen euro overgenomen van Royal Antwerp FC en is volgens de Duitser op een aantal vlakken al op hetzelfde level met zijn nieuwe werkgever.

In gesprek met Ajax TV vertelt de Duitser waarom Avila een aanwinst is voor de ploeg van Maurice Steijn. "Hij heeft de Argentijnse stijl, speelt met zijn hart en heeft dus een geweldige mentaliteit. Hij is een harde werker, agressief en heeft een goede persoonlijkheid. Hij won drie prijzen bij Boca Juniors en drie bij Royal Antwerp", begint Mislintat. "Hij startte daar in het tweede elftal en na een aanpassingsperiode vocht hij zichzelf weer in het eerste team. Zo'n speler willen we graag toevoegen aan het team. Met zijn agressie als linksback brengt Avila bovendien grinta."

Ondanks zijn leeftijd, slechts 21 jaar oud, is de Argentijn niet onbekend met successen. "Hij is in ieder geval gewend om prijzen te winnen en overal waar hij speelde maakte Gaston indruk. Het is belangrijk om dit soort jongens te halen op zijn leeftijd. Het is niet normaal om zo veel prijzen te winnen op zo'n leeftijd, daar is een reden voor. Hij weet in ieder geval hoe dat moet en wat daarvoor nodig is. Dat heeft echt een rol gespeeld bij het aantrekken van Gaston", somt de technisch directeur van de Amsterdammers op.