Definitief: Ávila voor 12,5 miljoen naar Ajax

Ajax heeft de gewenste nieuwe linksback binnen. Gastón Ávila komt voor minstens 12,5 miljoen euro over van Royal Antwerp FC. Het bedrag kan door bonussen nog oplopen met twee miljoen.

In Amsterdam moet hij de concurrentiestrijd aangaan met Owen Wijndal en Anass Salah-Eddine. Eerder op de dag meldde het Algemeen Dagblad al dat de komst van de Argentijnse linksback kan betekenen dat een van de andere spelers op die positie (wellicht tijdelijk) kan vertrekken. 

De transfer van Ávila hing al een tijdje in de lucht. Maurice Steijn liet blijken niet tevreden te zijn over de spelers die hij tot zijn beschikking heeft op de positie links achterin. Bij Royal Antwerp, waar Mark van Bommel trainer is en Marc Overmars technisch directeur, werd in de 21-jarige Ávila de nieuwe linksback gevonden.

Alderweireld

Uiteindelijk stond de Argentijn maar één seizoen onder contract bij de Belgische topclub. Vorig seizoen werd hij kampioen met Antwerp op een zenuwslopende slotdag van de Jupiler Pro League. Oud-Ajacied Toby Alderweireld schoot de bal vlak voor tijd tegen de touwen waardoor de club van Van Bommel niet veel later feest kon vieren.

"Het was geen makkelijke beslissing, we woonden net in België, maar ik heb er niet meer over nagedacht toen Ajax zich meldde. Toby Alderweireld zei dat ik zeker moest gaan en dat hij hier een mooie tijd had gehad. En ik heb meer mensen gesproken, Darío Cvitanich zei hetzelfde", vertelt de nieuwe linksback op het clubkanaal van Ajax. 

"Veel mensen zeggen dat ik qua spel op Lisandro Martínez lijk", vergelijkt Ávila zich met zijn landgenoot die eerder voor Ajax uitkwam. "Hij is een geweldige voetballer en een groot voorbeeld. Ik heb hem bij het Argentijnse elftal al eens ontmoet en hij is een geweldige kerel."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers