'Premier League-club heeft concrete interesse in Kudus, geen gemakkelijke deal'

Mohammed Kudus is 'een van de topdoelwitten' van Brighton & Hove Albion, zo meldt Fabrizio Romano. De Italiaanse transferexpert schrijft tegelijkertijd dat het 'geen gemakkelijke deal' is.

Ajacieden Edson Álvarez en Jurriën Timber stevenen al af op een transfer naar respectievelijk Borussia Dortmund en Arsenal. Sven Mislintat, directeur voetbalzaken van Ajax, lijkt nu ook rekening te moeten houden met een vertrek van Kudus. Volgens Romano heeft Brighton & Hove Albion 'concrete interesse' in de Ghanese spelmaker.

Eerder op de dag schreef het Italiaanse medium Calciomercato dat Brighton-manager Roberto De Zerbi tot de conclusie is gekomen dat Kudus binnen het profiel past waar hij naar op zoek is. Bij The Seagulls zou Kudus het gemis van de naar Liverpool vertrokken Alexis Mac Allister kunnen opvangen.

Kudus beschikt nog over een tweejarig contract bij Ajax. In de zomer van 2022 kwam de middenvelder annex aanvaller voor negen miljoen euro over van het Deense FC Nordsjaelland. Sindsdien speelde hij 84 officiële wedstrijden, waarin hij 23 keer tot scoren kwam en tien assists gaf. Op dit moment vertegenwoordigt Kudus een marktwaarde van 40 miljoen euro.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers