Nieuwe details rond Feyenoord-interesse in Zakharyan: 'Middenvelder kost zo'n acht miljoen euro'

De Italiaanse transferexpert Fabrizio Romano en De Telegraaf hebben in navolging van 1908 melding gemaakt van de interesse van Feyenoord in Arsen Zakharyan. De aanvallende middenvelder van Dinamo Moskou geldt als directe vervanger van de mogelijk vertrekkende Sebastian Szymanski.

Romano schrijft dat Zakharyan op het wensenlijstje van Feyenoord staat. De Rotterdammers voeren zelfs de druk op om tot een akkoord te komen met Dinamo Moskou, zo klinkt het. Ook Ajax zou de twintigjarige Rus in de gaten houden, al lijken de Amsterdammers de voorkeur te geven aan Eduard Spertsyan.

Ook De Telegraaf meldt dat Feyenoord zich wil versterken met Zakharyan. Doordat de middenvelder nog maar een jaar onder contract staat bij Dinamo Moskou, is hij 'beduidend goedkoper' dan huurling Szymanski, die voor vijftien miljoen euro definitief overgenomen kon worden. Volgens de ochtendkrant, die zich beroept op Russische bronnen, moet Zakharyan rond de acht miljoen euro kosten.

In 2017 maakte Zakharyan de overstap van de jeugdopleiding van Akron Konoplev naar die van Dinamo Moskou. Zijn officiële debuut in de hoofdmacht volgde op 1 november 2020. Afgelopen seizoen speelde de zevenvoudig international 27 competitiewedstrijden, waarin hij goed was voor vier doelpunten en negen assists.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers