Elfrink deelt update: 'Vertessen-overleg levert opnieuw niets op'

Yorbe Vertessen was woensdagavond nog uitblinker bij het duel tussen PSV en FC Twente, maar de Belg heeft zijn zinnen gezet op een overstap deze winter. Rik Elfrink meldt dat er na het treffen met de Tukkers opnieuw een overleg heeft plaatsgevonden met bestuursleden van de Eindhovenaren.

"Ik denk dat iedereen wel weet dat ik meer minuten wil. Aan de andere kant is het mooi om hier te blijven en kampioen te worden, in de Champions League te spelen. Er is geen slechte keuze, maar voor mij is het beter om een stap te maken en minuten te maken", zei Vertessen na afloop van het gewonnen bekerduel op woensdag voor de camera van ESPN.

Het Duitse Union Berlin lijkt de beste papieren te hebben voor de komst van de vleugelaanvaller, maar zij trokken donderdagmiddag een andere speler aan en het is vooralsnog onbekend of dit gevolgen heeft voor de komst van de PSV'er. Er ligt volgens de journalist een bod van vijf miljoen euro, maar dat is voorlopig niet voldoende om afscheid te nemen van de aanvaller.

Bosz wil Vertessen behouden

Trainer Peter Bosz zit sowieso niet op een vertrek te wachten en sprak zich eerder al zeer duidelijk uit tegen de transfer. "Ik heb met hem gesproken. Ik heb gezegd dat hij niet weg mag. Einde discussie, klaar." Daar werd Vertessen mee geconfronteerd. "Ik kon daar weinig op antwoorden. Het was zijn mening, we hebben een andere mening."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers