Excelsior kondigt maatregelen aan voor mogelijke kampioenswedstrijd Feyenoord

Feyenoord kan aankomend weekend kampioen worden tegen stadsgenoot Excelsior. Daarvoor moet PSV echter wel punten laten liggen tegen Sparta. Fans van de Eredivisie-koploper willen graag bij de wedstrijd zijn en tellen veel geld neer voor kaarten.

De kaarten van Excelsior fans worden voor grof geld aangeboden op Marktplaats. Zelf VIP-tickets worden aangeboden. De prijzen stijgen tot wel 300 euro. Theo Melgert, voorzitter van de supportersvereniging van de Kralingers, laakt de zwarthandel. "Onze club strijdt nog tegen degradatie en heeft de steun van het eigen publiek nodig", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Ik kan natuurlijk niet in de portemonnee van die mensen kijken, maar hoe groot is je clubliefde dan?"

In een statement benadrukt Excelsior dat het doorverkopen van tickets en seizoenskaarten niet is toegestaan. Seizoenskaarten kunnen geblokkeerd worden en tickets ongeldig verklaard. Toch staat het nu al vast dat er zondag veel Feyenoord-fans een poging zullen doen om binnen te komen in het Van Donge & De Roo Stadion. 

Melgert doet de Excelsior-fans een oproep zelf naar de wedstrijd te komen. "Wat mensen vaak vergeten is dat we ook toen nog konden degraderen en dat wij ons dankzij die overwinning op Feyenoord veilig speelden."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers