Teleurstellend WK was trigger voor De Ligt: "Ik moest iets veranderen, iets nieuws proberen"

Matthijs de Ligt maakte de overstap van Juventus naar Bayern München en speelt wekelijks 90 minuten voor de Duitse ploeg, maar op het WK in Qatar was dat anders. Louis van Gaal besloot namelijk om hem op de bank te zetten en dat heeft iets getriggered bij de centrale verdediger.

Hij blikt in gesprek met medium Münchner Merkur terug op het wereldkampioenschap en is teleurgesteld over zijn WK, daardoor besefte hij dat er iets moest gebeuren. "Het mag iemand die mijn kwaliteiten heeft niet gebeuren dat hij op het WK niet in de basis staat", zo oordeelt de Oranje-international. Na zijn terugkeer besloot hij om dingen anders te gaan aanpakken.

Zijn focus ging niet op zijn voetballende kwaliteiten, maar ging aan de slag met zijn leven buiten de lijnen. "Eerst pakte ik twee weken rust. Op die manier kon ik in de laatste week van mijn vakantie weer trainen. Nu let ik ook beter op mijn voeding. Ik voel me daardoor explosiever, terwijl ik ook beter in mijn vel zit dan eerst. Als je fit bent, ben je zowel met als zonder bal een beetje sneller op het veld. Dat helpt me." Op vrijdag 24 maart start Oranje aan de kwalificatie voor het EK tegen Frankrijk, wellicht met een basisplaats voor De Ligt.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers