'Feyenoord-routinier slaat nieuw contract af en staat voor vertrek uit Rotterdam'

Kenneth Vermeer heeft de mogelijkheid om zijn aflopende contract bij Feyenoord te verlengen, maar de 33-jarige keeper gaat hier niet op in, zo laten de heren van FC Rijnmond weten. Vermeer, normaal tweede keus achter Justin Bijlow maar door zijn blessure nu eerste keeper, heeft nog een contract tot medio 2020. Als Feyenoord nog iets aan hem wil verdienen, moeten ze Vermeer komende zomer verkopen.

"Zijn contract loopt het einde van het seizoen af. Het is over en uit met Vermeer bij Feyenoord, die wil zichzelf natuurlijk in de etalage gaan spelen. Ik verwacht niet dat hij voor twee à drie jaar gaat bijtekenen wanneer hij goed speelt. Het is natuurlijk lekker om hem achter de hand te hebben nu," zegt Sinclair Bischop.

Rinus Israël vindt Kenneth Vermeer een betere keeper dan Justin Bijlow: "Als ik eerlijk moet zijn: ik heb nooit begrepen waarom Vermeer ten bate van Bijlow tweede keeper werd bij Feyenoord. Ik sla Vermeer hoger aan dan Bijlow. Ik ben ervan overtuigd dat Vermeer meer kan brengen dan Bijlow."

Hele uitzending