"Als hij het karakter blijft vasthouden wat hij nu toont, dan wordt hij een heel grote"

PSV won zaterdagmiddag opnieuw en ditmaal was FC Utrecht de tegenstander. De Domstedelingen moesten door doelpunten van Noa Lang en invaller Yorbe Vertessen twee tegendoelpunten incasseren.n. Volgens Kees Kist ziet de toekomst voor Lang er rooskleurig uit.

Voor de recordaankoop van de Eindhovenaren betekende het alweer zijn tweede doelpunt in een officieel duel, want in de Johan Cruijff Schaal maakte hij de winnende treffer tegen Feyenoord. "Ik ken zijn karakter niet, al hoor en zie je wel eens iets voorbijkomen. Maar als hij het karakter blijft vasthouden wat hij nu toont, dan wordt hij een heel grote", zegt de voormalig Oranje-international in gesprek met De Telegraaf.

Het gedrag van de Nederlander is al jaren onderwerp van gesprek, maar Kist denkt dat Peter Bosz een positief effect heeft op het gedrag van Lang. "Ik denk dan aan de Europese top en denk zelfs dat hij dat is. Ik ben er stellig van overtuigd dat Peter Bosz dat eruit haalt. Er is iets tussen die twee waardoor hij al zo goed presteert.
Een absolute topper, die voor PSV heel veel gaat betekenen. Hij lijdt bijna geen balverlies, komt heel makkelijk in de bal, heeft een passeerbeweging, loopt er zo voorbij met zijn snelheid en kan ook nog eens verwoestend uithalen, liet hij zien", besluit hij.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers