Van Sas blij met kans van Feyenoord: "Overtuigd dat ik veel beter kan worden"

Mikki van Sas werd in de afgelopen transferwindow losgeweekt bij Manchester City en verkaste daardoor naar Feyenoord. De talentvolle Nederlandse goalie vertrok op zestienjarige leeftijd naar de Engelse topclub, maar is blij om verdere stappen in Rotterdam te mogen zetten.

Ondanks dat het verschil tussen Manchester City en Feyenoord gigantisch is, is de sluitpost niet van mening dat zijn aontuur in de Premier League mislukt is. "Ik ben met Onder 18 en Onder 21 drie keer kampioen geworden, daarnaast trainde ik dagelijks met de beste spelers van mijn leeftijd en speelde twee wedstrijden per week. Ook trainde ik soms met het eerste elftal, waar ik schoten van Kevin De Bruyne en Erling Haaland op mij af kreeg. Ik ben elk jaar beter geworden, hoe kun je dan mislukt zijn?", begint hij.

"Ik ben in Engeland volwassen geworden en heb er geleerd mijzelf staande te houden. Ook fysiek ben ik nu veel sterker dan toen ik uit Nederland vertrok. Natuurlijk heb ik de afgelopen jaren mijn familie en vrienden soms gemist. Elke keer als ik voor een korte of langere periode weer in Nederland was genoot ik daarvan. Het voelt fijn om terug te zijn", gaat Van Sas verder. "Ik ben hartstikke blij dat ik nu bij Feyenoord zit. Hoe groter de challenge, hoe fijner en leuker ik het vind. Ik ben ervan overtuigd dat ik hier nog veel beter en eerste doelman kan worden."

Ook interessant