'Twee aanvallende middenvelders aangeboden bij Feyenoord, transfers financieel uiterst lastig'

Met het naderende vertrek van Sebastian Szymanski is Feyenoord druk bezig met het aantrekken van een directe vervanger. Het doorgaans goed geïnformeerde 1908 noemt twee namen die recentelijk zijn aangeboden bij de Rotterdammers: Thiago Almada en Arsen Zakharyan.

Feyenoord scout intensief op 'absolute topkwaliteit', maar krijgt daarbij ook hulp van buitenaf. Naar verluidt zijn Almada en Zakharyan via een tussenpersoon aageboden in De Kuip. Beide speler zijn financieel gezien uiterst lastig om binnengesleept te worden.

Almada staat onder contract bij Atlanta United in de Verenigde Staten. In februari vorig jaar kwam de aanvallende middenvelder voor ruim veertien miljoen euro over van het Argentijnse Vélez Sarsfield. De 22-jarige rechtspoot, die afgelopen winter met Argentinië de WK-titel in de wacht sleepte, heeft een productief seizoen achter de rug. In negentien Major League Soccer-duels was hij goed voor acht doelpunten en negen assists. Zijn goede prestaties is terug te zien in zijn marktwaarde, die volgens Transfermarkt momenteel twintig miljoen euro bedraagt.

Lionel Scaloni, de bondscoach van Argentinië, ziet Almada deze zomer graag naar Europa verkassen, maar de middenvelder, die nog tot eind 2025 vastligt bij Atalanta, blijft naar verluidt liever nog even in Amerika voetballen. "Met de huidige stand van zaken lijkt Almada financieel niet haalbaar, maar toch is er een minuscule kans van slagen", zo schrijft 1908. Almada geniet ook interesse van grootmachten als FC Barcelona en Napoli.

Ook Zakharyan is onlangs aangedragen bij de clubleiding van Feyenoord, door zaakwaarnemersbureau Muy Manero. De negentienjarige Rus, die net als Almada een multi-inzetbare aanvallende middenvelder is, loopt over een jaar uit zijn contract bij Dinamo Moskou. Op dit moment wordt hij intern nader bestudeerd. In januari 2017 kwam Zakharyan in de jeugdopleiding van Dinamo Moskou terecht. Zijn debuut in de hoofdmacht volgde eind 2020. De middenvelder staat nu op 84 officiële wedstrijden. Daarin wist hij zeventien keer het net te vinden en leverde hij 24 assists af.

In zijn contract is een clausule opgenomen die te vergelijken valt met zijn huidige transferwaarde van vijftien miljoen euro. 1908 beschouwt ook in deze situatie de kansen op een deal als minuscuul. Het Feyenoord-medium schrijft tegelijkertijd dat Ajax tot voor kort lang achter hem aanzat. De Amsterdammers gaven uiteindelijk 'om uiteenlopende redenen' de voorkeur aan Eduard Spertsyan. De club uit de hoofdstad kreeg een vraagprijs van 25 miljoen euro te horen. "Mocht Feyenoord toe willen slaan op de komst van Zakharyan, moeten er wel erg speciale constructies worden bedacht".

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers