Balans: Athletic Bilbao tegen Nederlandse clubs

Athletic Bilbao trof slechts twee keer in de geschiedenis tegen een Nederlandse ploeg in Europees verband. Die duels werden over vier wedstrijden uitgevochten. Daarvan wonnen de Basken slechts één wedstrijd. Voetbalflitsen zet het op een rijtje voor je.

1978/79 - tweeluik met Ajax

In de eerste ronde van de UEFA Cup treft het Noord-Spaanse elftal Ajax. In de eerste ronde weet het nog knap met 2-0 te winnen in het San Mamés. De return vindt plaats in Stadion De Meer, tegenover de wijk Betondorp. Daar heeft Bilbao meer moeite met de Amsterdammers. Ajax weet met 3-0 te winnen. 

(Tekst gaat verder onder de video)

2015/16 - Tweeluik met AZ

In de groepsfase van de Europa League in 2015 zitten AZ en Bilbao bij elkaar in de poule. In de tweede ronde van die groepsfase treffen ze elkaar voor het eerst. AZ weet knap te winnen van de Spanjaarden in het AFAS Stadion. In het, ondertussen verbouwde, San Mamés treffen de twee ploegen elkaar weer. Ondertussen zitten we al in de zesde ronde van de groepsfase. Dit keer eindigt het duel in een 2-2-gelijkspel. Weer weet Bilbao niet te winnen van een Nederlandse ploeg. 

(Tekst gaat verder onder de video)

Bekijk hier hoe AZ het doet tegen Spaanse ploegen

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers