"Summerville in aanleg betere speler dan Gakpo"

Leeds United zit momenteel zonder trainer, Arne Slot en Alfred Schreuder stonden op de lijst, en staat maar één punt boven de degradatiezone in de Premier League. Desondanks maakt Crysencio Summerville indruk bij de Engelse club.

Tegen Manchester United speelde Summerville weer een sterke wedstrijd. Dat ziet ook Süleyman Öztürk, de volger van de buitenlandse competities voor Voetbal International. "Hij is een echte actie-voetballer. Ik heb het idee dat het voor hem niet zoveel uitmaakt wie de trainer is, als de bal maar zijn richting op komt. Hij zorgt voor gevaar."

Bij achtereenvolgens Feyenoord, FC Dordrecht en ADO Den Haag liet Summerville het niet zien, maar bij Leeds maakt hij een indrukwekkende ontwikkeling door. "Dat zo'n jongen op basis van voetbal en techniek komt bovendrijven, betekent wel echt dat hij in aanleg een geweldige spelers is. Je staat niet zomaar in de basis bij Leeds United."

Nederlands Elftal

"Als Cody Gakpo Oranje-potentie heeft, dan heeft deze jongen dat ook", stelt Öztürk. Gakpo scoorde afgelopen speelronde zijn eerste doelpunt voor Liverpool en was een van de beste spelers van het Nederlands Elftal dit WK met drie goals. "Qua natuurlijk talent vind ik Summerville veel makkelijker voetballen. In aanleg is hij een betere voetballer dan Gakpo. Dat is niet zo'n rare uitspraak hoor. Ik denk dat veel mensen mij gelijk geven."