'Twitterbaas Musk wil Engelse topclub kopen'

Elon Musk zou geïnteresseerd zijn in het kopen van Manchester United, meldt The Daily Mail. De Amerikaanse zakenman, die de baas is van Twitter en dat eerder was van Tesla, zou de Glazer-familie, momenteel eigenaar van de voetbalcub, daarmee opvolgen. 

De Engelse topclub zou vijf miljard euro moeten kosten en dit is een schrijntje van een cent voor Musk, wiens vermogen wordt geschat op 177 miljard. Naast hem zijn er nog tientallen gegadigden om Manchester United over te nemen, maar Musk lijkt een klein voordeel te hebben. De Glazers lieten weten dat zij graag een boegbeeld voor de club als eigenaar willen hebben. Musk meldde eerder via Twitter al weten dat hij fan is van de 'Red Devils'. 

Met bovenstaande tweet liet Musk weten in augustus van vorig jaar dat hij Manchester United zou gaan kopen. Daar voegde hij later aan toe dat het om een grap ging. Nu zou de Amerikaan er serieuzer in staan.  Bij de 'Mancunians' is Erik ten Hag de trainer, terwijl ook Nederlands als Tyrell Malacia, Wout Weghorst en Donny van de Beek er onder contract staan.