Gakpo overladen met complimenten na derby-goal! "Mix van Wijnaldum en Firmino"

Cody Gakpo maakte maandagavond zijn eerste doelpunt voor Liverpool sinds zijn transfer van PSV. De 23-jarige Eindhovenaar maakte de 2-0 in de beladen stadsderby tegen Everton en schoot daarmee de eindstand op het scorebord. Na afloop kreeg de Nederlanden lovende kritieken van de Engelse pers.

Tekst gaat verder onder de Tweet.

Lof van de media

Volgens The Telegraph was het 'de beste wedstrijd van Gakpo voor Liverpool'. Ook The Guardian zag een beter team dan de voorgaande wedstrijden en daarmee ook een betere Nederlander. "Het samenspel met Mohamed Salah en Darwin Núñez oogde een stuk beter." Van Sky Sports kreeg Gakpo een 8, terwijl stadskrant de Liverpool Echo hem beloonde met een 7. "Voor rust was het telkens net niet. Na zijn doelpunt was hij opgelucht en speelde hij een goede tweede helft."

Bij The Daily Mirror werd Gakpo vergeleken met een andere Nederlander die het shirt van Liverpool heeft gedragen. "Hij heeft hard gewerkt in zijn wedstrijden na zijn transfer en liet zien een ander type aanvaller te zijn dan dat er al was. Hij heeft de kwaliteiten van Georgino Wijnaldum en de positionering van Roberto Firmino, een soort mix tussen hen. De afgelopen tijd hebben we hem beoordeeld in een slecht draaiend team. Voor hem was dat nog moeilijker dan de rest, want door zijn transfersom waren de schijnwerpers op hem gericht."

Tegenover Viaplay liet de hoofdpersoon zelf weten enorm blij te zijn met zijn eerste doelpunt voor de Engelse topclub. "Iedereen weet dat we in een moeilijke fase zitten waar we uit moeten komen. Dan is het fijn om in de derby zo te presteren en zelfs ook nog te scoren."

Het is mooi om te zien hoe Gakpo afrekent met de kritiek die er eerder deze week nog op hem was.