Kraay over Oranje-duo: ‘Spelen 20 tot 30% minder dan bij hun clubs’

Volgens Hans Kraay junior presteren twee spelers bij Oranje minder, dan dat ze bij hun club doen: Xavi Simons en Teun Koopmeiners. Kraay noemt dat het tweetal onder meer druk staat bij Oranje, dan de andere spelers en noemt dat bondscoach Ronald Koeman hier wat aan kan veranderen.

Kraay over Simons en Koopmeiners 

Volgens Kraay spelen Simons en Koopmeiners twintig tot dertig procent minder bij Oranje, dan bij hun clubs. "Ik zie Simons vaak op de training en daar straalt de klasse vanaf. En Koopmeiners: als je hem ziet spelen in de Europa League-finale, dan denk je: hoe is het mogelijk dat jullie allebei twintig tot dertig procent minder zijn bij het Nederlands elftal? Koeman heeft daar de afgelopen tijd heel veel tijd aan besteed, met zijn staf. Op de trainingen is het te zien bij Simons, maar hij moet er één keer doorheen."

Statistieken Simons en Koopmeiners in Oranje

Xavi Simons kwam tot dusver tot 13 interlands voor Oranje, hierin wist hij niet te scoren. Teun Koopmeiners droeg 21 keer het shirt van het Nederlands elftal en wist hierin tot twee keer toe doel te treffen. Lees hier alles wat je moet weten over Oranje op het EK in Duitsland.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers