Gemeente Amsterdam roept omgeving rond Johan Cruijff ArenA uit tot veiligheidsrisicogebied wegens Ajax - AZ

De omgeving rond de Johan Cruijff Arena is door de gemeente Amsterdam als veiligheidsrisicogebied aangewezen. Dat heeft te maken met het Eredivisie-duel tussen Ajax en AZ van aanstaande zondag (14.30 uur), zo laat de gemeente zaterdag weten.

Burgemeester Femke Halsema heeft daartoe besloten in overleg met het Openbaar Ministerie en de politie, dat er rekening mee houdt dat supporters uit zijn op verstoring van de openbare orde. Door de maatregel van de gemeente kan de politie vanaf 12.00 uur iedereen in het gebied preventief fouilleren en controleren op bezit van vuurwerk of wapens.

Onder het veiligheidsrisicogebied vallen het gebied rondom de Johan Cruijff Arena, de stations Strandvliet, Bijlmer Arena en Bullewijk en de parkeerterreinen bij Sportcomplex De Toekomst (P2, P-Bus en P-Plus).

Het ging twee weken geleden helemaal mis rond de Johan Cruijff Arena, waar op dat moment De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord op het programma stond. Nadat de wedstrijd na 56 minuten definitief gestaakt werd, bestormden diverse 'supporters' de hoofdingang van het stadion. Op de dag van het restant van Ajax - Feyenoord was de omgeving rond de Johan Cruijff Arena ook uitgeroepen tot veiligheidsrisicogebied.

Ook interessant