Sneijder laakt gedrag ervaren Ajax-trio: "Te bang om een penalty te nemen"

Wesley Sneijder vindt dat de ervaren spelers bij Ajax zich van hun slechte kant hebben laten zien in de bekerfinale. De oud-middenvelder vindt dat Klaassen en Bergwijn niet gewisseld moesten worden en hun verantwoording moesten pakken door een penalty te nemen. Waarom de spelers geen penalty durfden te nemen volgens Sneijder? "Angst".

Sneijder hoopt dat Heitinga zijn basiself voor het duel met AZ op de schop gooit. "Mohammed Kudus is terug. Ik denk dat ze bij Ajax in de stress zijn. Ze vragen zich af wat ze met Tadic aan moeten, in plaats van dat ze bezig zijn hoe ze AZ moeten verslaan", aldus de recordinternational van Oranje bij Veronica Offside. Sneijder is er echter van overtuigd dat de Servische aanvoerder aan de aftrap staat. "Heitinga verdient heel veel krediet als hij zegt: Dat hele elftal gaat op de schop."

Sneijder haalt aan dat hij hoopt dat de ervaren spelers die hun verantwoording niet pakte in de bekerfinale, niet opgesteld worden. "Dan maar met jonge gastjes die met zeventien jaar een penalty durven te nemen. En niet die gasten die zich in minuut 115 laten wisselen omdat ze te bang zijn om een penalty te nemen", spreekt Sneijder gefrustreerd, gericht op Davy Klaassen en Steven Bergwijn. "Als je 115 minuten kan spelen, kan je toch ook 120 minuten spelen?"

Sneijder denkt dat Klaassen zich bewust heeft laten wisselen. "Klaassen was alleen maar met andere dingen bezig en zat niet in de wedstrijd. Het is suggereren wat ik doe, maar ik zie dat. Die hebben zich bewust laten wisselen. Klaassen, met al zijn ervaring, moet het niet van een ventje van zeventien laten afhangen."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers