"Spelers die klagen over gedrag is voor de bühne, want volgende week doen zij weer hetzelfde"

PSV en Ajax stonden zondagavond in De Kuip tegenover elkaar in de bekerfinale. De Eindhovenaren wonnen na een dramatische strafschoppenserie de elfde dennenappel in de clubhistorie. Na afloop ging het veelal over de opstootjes en de aanstellerij van voetballers.

In deze nieuwe aflevering van de Voetbalflitsen-podcast blikken Wouter en Stef terug op de eindstrijd. Jarrad Branthwaite scoorde in de eerste helft, maar deed dat in het doel van collega Joël Drommel en zette daardoor Ajax onbedoeld op voorsprong. In het tweede bedrijf kon invaller Thorgan hazard op aangeven van sterspeler Xavi Simons intikken en daardoor moest een verlenging beslissing brengen.

In het extra half uur dat de twee ploegen van trainers John Heitinga en Ruud van Nistelrooij kregen, werd niet gescoord. Een strafschoppenserie moest de beslissing gaan brengen en er gingen slechts vijf penalty's van de negen tegen de touwen. Drommel keerde de vierde Ajax-strafschop van Álvarez en daardoor kon Fabio Silva voor de beslissing zorgen.

Nabeschouwen op de bekerfinale

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers