Voormalig Ajax-speler over komst Henderson: "Speler waar je veel aan hebt"

De komst van Jordan Henderson houdt de gemoederen in Nederland flink bezig en de Amsterdammers maakten de komst van de Engelsman eerder deze week wereldkundig. Ook Derk Boerrigter, die 66 wedstrijden voor Ajax speelde gedurende zijn loopbaan, ziet het zitten in de middenvelder.

Hij kijkt naar zijn eigen periode in de Nederlandse hoofdstad en zag ook toen dat de ploeg behoefte had aan leiders. "Toen ik bij Ajax speelde, had je ook een aantal jongens die voorop gingen in de strijd. Je had bijvoorbeeld een Theo Janssen, die coachte, praatte en vocht. Het zijn spelers waar je heel veel aan hebt. Het jaar erop hadden we Christian Poulsen, ook typisch zo’n figuur. Dat soort spelers kunnen een wedstrijd kantelen", begint hij in gesprek met Ajax Showtime.

"Ik denk dat Jordan Henderson ook zo’n type is en dat is nu hard nodig. Iemand die de groep bij elkaar kan houden en kan corrigeren. Hopelijk zullen daarmee ook de prestaties omhoog gaan", gaat Boerrigter verder over de nieuwe aanwinst. In de Nederlandse media worden vraagtekens gezet bij het huidige niveau van de 33-jarige middenvelder, maar ook dat is onzin volgens 37-jarige entrepeneur. 

Geen twijfel over niveau Henderson

"Je speelt niet bij Liverpool en Engeland als je er niets van kan. Hij kan op voetballend gebied zeker een steentje bijdragen. Alleen hij is wel een controleur, dus je moet van hem niet verwachten dat hij elke wedstrijd scoort. Hij kan wel het controlerende en overzichtelijke aan de spelers bijbrengen. Vanuit zijn positie kan hij het team aansturen. Hij kan de jongens ondersteunen", besluit Boerrigter.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers