Ajax op Rapport; Brobbey neemt ploeg op sleeptouw tegen RKC Waalwijk

Ajax heeft in eigen huis afgerekend met RKC Waalwijk. De ploeg van interim-manager John van 't Schip stond na de eerste 45 minuten met 2-1 voor en wist in de tweede helft de driepunter over de streep te trekken en won met 4-1 van de bezoekers uit Brabant.

De man van de eerste helft was zonder twijfel Brian Brobbey. De aanvaller was met twee treffers van cruciaal belang voor de zege in de Johan Cruijff ArenA. Op aangeven van aanvoerder Steven Bergwijn werd de score geopend en na een knullige tegentreffer van Michiel Kramer was diezelfde Brobbey het eindstation voor de tweede treffer van de middag.

In de tweede helft maakte Kristian Hlynsson de derde en bevrijdende goal voor Ajax en ook Brobbey kon zijn hattrick voltooien, maar hij miste een strafschop. Hij kreeg de volle negentig minuten van Van 't Schip, maar in het tweede bedrijf van de thuiswedstrijd lukte het hem niet om voor de derde keer trefzeker te zijn. Steven Berghuis besloot het duel met een mooi schot in de absolute slotfase.