'Kudus blijft op wensenlijstje West Ham United, clubs druk in gesprek'

West Ham United geeft nog altijd niet op en wil Mohammed Kudus deze zomer naar de Premier League halen. Om dat plan te laten slagen, zullen zij meer water bij de wijn moeten doen. Een bod van 42 miljoen euro op de Ghanees werd afgewezen door Ajax.

Volgens The Telegraph staat Kudus 'gewoon' nog op het lijstje, ondanks dat een akkoord tot dusver is uitgebleven. De Amsterdammers willen een bedrag van vijftig miljoen euro ontvangen en dat betekent dat de vraagprijs verhoogd is. Dat was al aangegeven, omdat het voor de ploeg van Maurice Steijn steeds vervelender is om in deze fase van de transfermarkt nog afscheid te moeten nemen van spelers. Een type als Kudus kan Ajax goed gebruiken en daardoor zet Sven Mislintat zijn hakken stevig in het zand.

Volgens het medium is er na de afwijzing van de eerdere aanbiedingen geen sprake van een afgeketste deal, maar vooral van drukke gesprekken tussen de clubs. Mochten The Hammers zich willen verzekeren van de Ghanese international zullen zij een bod moeten doen van rond de 50 miljoen. In eerste instantie zou de deal alleen doorgang vinden als Lucas Paqueta naar Manchester City zou verkassen, maar die deal is door een gokschandaal rondom hem afgeketst. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers