Team van de Week: Sparta en AZ hofleverancier, ook top-3 goed vertegenwoordigd

De 29e speelronde van de Eredivisie zit erop en de ontknoping van dit seizoen komt er bijna aan. Feyenoord, Ajax en AZ wonnen eenvoudig, terwijl PSV met de hakken over de sloot FC Volendam versloeg. Sparta walste over SC Heerenveen heen en Vitesse won overtuigend in de Gelderse derby. Zij hebben allemaal iemand in het Team van de Week van deze speelronde!

Zo heeft Feyenoord-spits Santiago Gimenez zich weer eens in het elftal geschoten. Hij scoorde tegen SC Cambuur in de 0-3 overwinning van de Rotterdammers. Verder zijn de clubs uit Rotterdam überhaupt goed vertegenwoordigd deze week. Sparta levert Michael Pinto en Vito van Crooij na de 4-0 winst op SC Heerenveen, terwijl Julian Baas van Excelsior ook in het elftal staat.

AZ levert met Milos Kerkez en Tijjani Reijnders twee namen. De Hongaarse linksback scoorde een prachtige solo-goal en de middenvelder van de Alkmaarders speelde een goede wedstrijd die hij beloonde met een assist. Ook Jorge Sanchez was belangrijk voor Ajax. Hij gaf een assist en scoorde in de 3-1 overwinning op FC Emmen. Guus Til kon natuurlijk niet ontbreken in dit elftal. Hij scoorde tweemaal en gaf één assist. Verder wordt het team gecompleteerd door FC Utrecht-doelman Fabian de Keijzer, Vitesse en RKC-aanvoerders Matús Bero en Michiel Kramer. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers