Voormalig huurling haalt hard uit naar 'respectloos' Ajax: "Gebrek aan professionaliteit"

Hij begon het seizoen bij een matig Ajax en eindigt het vanavond in de finale van de Europa League. Voor Lucas Ocampos was het een bewogen jaar met veel ups en downs. De Argentijn sprak met het Spaanse Revolvo over zijn tijd in Nederland en hield daarbij geen blad voor de mond.

"Ik moest de tol betalen voor interne problemen bij Ajax", begint Ocampos. "Ik ging weg bij Sevilla met het idee dat ze me hadden verkocht. Plots bleek het, zonder dat ik het wist, om een verhuurperiode te gaan. Het gebrek aan professionaliteit verbaasde me. Ajax is een serieuze club met een indrukwekkende geschiedenis."

Respect

In Amsterdam kreeg Ocampos nooit echt een kans. In totaal speelde hij 114 minuten voor Ajax: "Een halfjaar geleden trainde ik alleen op een jeugdcomplex in Nederland. Er waren dagen dat dat niet kon omdat de trainers niet kwamen opdagen. Ik heb nooit om een speciale behandeling gevraagd. Ze kunnen duizend dingen zeggen, maar ik was een goede professional. Ik had ook nooit ruzie met iemand. Toen ik erachter kwam dat ik niet meer aan bod zou komen, trainde ik alleen. Ik kwam altijd opdagen op mijn werk te doen. Ik wilde alleen een beetje respect."

Halverwege januari keerde Ocampos terug naar Sevilla. De Spaanse club stond er op dat moment niet goed voor in La Liga en een Europa League finale lag zeker nog niet in het verschiet. Mede door de 28-jarige Argentijn haalde Sevilla dit wel: "Het doelpunt dat ik maakte tegen PSV was in het doel waar mijn familie een skybox heeft. Het was één van de grootste emoties die ik ooit heb gehad. Ik voelde me weer speler. Dat gevoeld was ik helemaal kwijt: geconcentreerd zijn, in een kleedkamer zitten met spelers en het veld zien. Ik ga een finale spelen met de club waar ik van houd, waar ik me thuis voel en met de mensen die ik liefheb."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers