Rondje langs de velden: de uitslagen op de zeventiende dag van het EK

Op speeldag zeventien van het EK stonden er weer twee achtste finales op het programma. Engeland moest het opnemen tegen Slowakije en Spanje speelde tegen debutant Georgië. Hier lees je de samenvattingen van beide duels.

Jude Bellingham redt Engeland

Engeland werd voorafgaande aan het toernooi gezien als een van de favorieten, maar presteerde nog ondermaats dit toernooi. Na 25 minuten ging het al mis voor Southgate en zijn team, Ivan Schranz opende de score voor de Slowaken. Engeland kwam niet tot serieuze kansen, pas in de 95e minuut kwam het eerste schot tussen de palen voor de Engelsen. Jude Bellingham scoorde met een omhaal de hoognodige 1-1. In de extra tijd besloot Harry Kane de eindstand van de wedstrijd, 2-1.

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd:

Spanje ondanks achterstand comfortabel door

Na een overtuigende reeks in de groepsfase leek het op papier een eenvoudige achtste finale te worden voor de Spanjaarden. Toch kwam het door een eigen doelpunt van Robin Le Normand op achterstand en moest het alle zeilen bijzetten. Deze opdracht was duidelijk voor de ploeg van Luis de la Fuente, want het was uiteindelijk met 4-1 te sterk voor Georgië. Met goals van Rodri, Fabián Ruiz, Nico Williams en Dani Olmo.

Er was wel wat ophef over de gelijkmaker van Spanje, die verdacht veel weg had van eenzelfde situatie als bij Nederland.