Nederlands Elftal, Oranje EK 2021, EURO 2020 Wiki

EK 2021 (de EURO 2020 / EK 2020 editie) wordt een bijzonder toernooi. Het EK voetbal stond eerst gepland in 2020 maar in maart 2020 heeft de UEFA besloten EK voetbal te verplaatsen naar 2021 vanwege de corona-pandemie. Alles wat je moeten over het Europees kampioenschap en het Nederlands elftal vind je op deze pagina.

Dit is de poule-indeling voor EK 2021, EURO 2020

Het Nederlands elftal zit in een groep met Oostenrijk, Oekraïne en Noord-Macedonië. Hier een overzicht van alle poules op het EK Voetbal 2021 

Zo bereikte Oranje het EK voetbal 2021

Het is alweer geleden en daarom ben je het misschien vergeten, maar dit is de route die het Nederlands Elftal aflegde om het EK te bereiken.

Oefenduels Nederlands Elftal in aanloop naar het EK

Voordat EURO 2020 begint werkt de formatie van bondscoach Frank de Boer eerst nog twee oefenduels af. Georgië en Schotland zijn de tegenstanders van Oranje in twee vriendschappelijke interlands richting het EK.

Programma Oranje, speelschema EK Voetbal 2021, EURO 2020

Amsterdam is een van de speelsteden tijdens he EK, hier een overzicht van het speelschema op het EK.

Mogelijke tegenstanders Oranje in achtste finales EK

Kijk jij als Oranje-fan al over de groepswedstrijden van het Nederlands elftal tegen Roemenië, Oostenrijk en Noord-Macedonië heen? Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Oranje als het de poule-wedstrijden weet te overleven

Definitieve EK-selectie Nederlands elftal

Wie heeft Frank de Boer geselecteerd voor het EK? Deze 26 namen zijn opgenomen in de Oranje selectie voor EURO 2020.

Afvallers Nederlands Elftal

Er was veel te doen over de afvallers van Oranje voor het EK. Bondscoach Frank de Boer zei dat hij de 8 afvallers keurig had gebeld, maar afvallers El Ghazi en St. Juste hadden geen telefoontje van De Boer ontvangen.

Oranje-pleinen verboden tijdens het EK

Mark Rutte heeft laten weten dat EK-wedstrijden op grote schermen verboden wordt voor de horeca. "We hebben ook bij Koningsdag gezien dat als er veel mensen samenkomen, dat leidt tot meer besmettingen. Ook buiten. We gaan echt genieten van het EK, maar het moet helaas nog even anders. Natuurlijk is er niks leukers dan Oranje kijken in een tjokvol café, maar dat gaat nu niet. Het is straks in elk geval verboden.

Dit zijn de EK-wedstrijden op 12, 13, 14 en 15 juni

De openingswedstrijd op het EK gaat 11 juni tussen Turkije en Italië, hier het programma voor de dagen daarna. 

Deze wedstrijden worden zaterdag 12 juni gespeeld op het EK

Deze wedstrijden worden zondag 13 juni gespeeld op het EK

Deze wedstrijden worden maandag 14 juni gespeeld op het EK 

Deze wedstrijden worden dinsdag 15 juni gespeeld op het EK

Overzicht alle EK-selecties EURO 2020

Alle selecties voor het EK 2020 zijn bekend.  Moet jij je EK-pool nog invullen of ben je gewoon benieuwd naar welke spelers er straks op het EK schitteren? Bekijk alle 24 selecties op het EK

Feyenoord-doelman vertrekt