Frenkie de Jong en Kylian Mbappé in top 10 salarissen van LaLiga

Na de komst van Kylian Mbappé steekt de superster er met kop en schouders bovenuit in Spanje. Niet de Fransman zelf, maar spelers van FC Barcelona bezetten echter de top van best betaalde spelers in de Spaanse competitie, aldus 90minFR.

Enkele jaren geleden stemde Frenkie de Jong tijdens de coronapandemie in met een aanzienlijke verlaging van zijn salaris, waardoor hij in het seizoen 2020/21 'slechts' 960.000 euro per jaar verdiende. Dit verklaart waarom zijn salarisstrookje nu zo groot is.

Wat verdient Frenkie de Jong bij FC Barcelona?

In La Liga valt op dat Frenkie de Jong dit seizoen meer verdient dan Kylian Mbappé. Bij FC Barcelona zou De Jong een jaarsalaris van 37,5 miljoen euro ontvangen. Hij staat nog tot medio 2026 onder contract bij Barça.

Wat verdient Kylian Mbappé bij Real Madrid?

De Franse sterspeler, die recentelijk is overgestapt van Paris Saint-Germain naar Real Madrid, staat naar verluidt niet eens in de top twee van best betaalde spelers. Kylian Mbappé zou 31,2 miljoen euro per jaar verdienen in Madrid.

Opvallende salarissen Barça

Het is opvallend hoe FC Barcelona goed vertegenwoordigd is in de top van de salarislijst. Frenkie de Jong staat op de eerste plaats met een jaarsalaris van 37,5 miljoen euro, terwijl Robert Lewandowski op de tweede plaats volgt met 33,5 miljoen euro. İlkay Gündoğan stond achtste met 16,6 miljoen euro.

Real Madrid heeft ook enkele spelers in de top tien. Kylian Mbappé staat derde met 31,2 miljoen euro, David Alaba vierde met 22,5 miljoen euro, en Vinicius Jr. vijfde met 20,8 miljoen euro. Jude Bellingham staat zevende met 18,7 miljoen euro. Federico Valverde en Thibaut Courtois zijn ook vertegenwoordigd in de top tien, op respectievelijk de negende en tiende plaats met salarissen van vijftien en 14,5 miljoen euro.

Viva España: overzicht van de Nederlanders in La Liga.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers