Van den Boomen spreekt zich uit over Ajax-toekomst: 'Eén keer langs'

Branco van den Boomen ziet geen reden om Ajax te verlaten. Na een sterke invalbeurt en een winnende treffer in het tweeluik met FK Vojvodina, benadrukte Van den Boomen zijn tevredenheid bij Ajax in een interview met ESPN.

Na zijn winnende treffer in de heenwedstrijd, kreeg Van den Boomen tijdens de gewonnen uitwedstrijd in Servië een helft speeltijd. "Ik ben blij als ik veel minuten mag maken. Ik zit goed in mijn vel. Er heerst een goede sfeer en energie in de groep", aldus de middenvelder.

Van den Boomen geeft aan zich steeds meer thuis te voelen in Amsterdam en denkt niet aan een vertrek. "Ik ben een heel gelukkig mens in Nederland met mijn gezin en familie om me heen. Ajax komt voor mij maar één keer voorbij. Daarom is er voor mij absoluut geen reden om te vertrekken", zo klinkt het.

Hoewel eerder gelinkt aan een transfer naar Lille OSC, lijkt een vertrek nu van de baan. Zijn contract bij Ajax loopt tot medio 2027. "Ik denk dat de club en de trainer wel weten hoe ik erin sta. Voor mij is er geen reden om te vertrekken", bevestigde Van den Boomen. Een week geleden gaf de 29-jarige al aan dat het lastig was om te zeggen of hij Ajax zal verlaten.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers