Oud-Ajacied hoopt ooit terug te keren: "Kan over twee jaar, ook erna"

Ajax heeft in de afgelopen jaren veel afscheid genomen van spelers met rood-wit bloed.
Zo vertrokken jeugdproducten Matthijs de Ligt, Donny van de Beek, Frenkie de Jong en nog veel meer voetballers naar de Europese top, maar ook Joël Veltman verdiende een transfer naar de Premier League.

In gesprek met Viaplay zet hij de deur naar een terugkeer in de Johan Cruijff Arena weer open en laat hij weten dat een terugkeer bij Ajax zeker een ambitie van hem is. "Ik sluit het zeker niet uit. Als ik me voel zoals ik me nu voel, dan weet ik het niet. Het kan over twee jaar zijn, maar ook in de jaren erna. In welke vorm het ook is. Misschien als speler, misschien als beginnende coach. Dat weet ik ook nog niet."

"Het lijkt me mooi, maar op dit moment is het nog niet aan de orde", vervolgt de vleugelverdediger van Brighton & Hove Albion. In de groepsfase van de UEFA Europa League zal hij sowieso gaan terugkeren in de Nederlandse hoofdstad, maar een feest der herkenning zal door de veelvuldige wijzigingen niet plaats gaan vinden.  "De spelers wat minder, maar de staf ken ik zeker nog. Ik snap waar je naartoe wilt, de herkenning is tegenwoordig toch iets minder", zegt Veltman tot slot. Op 9 november staat de uitwedstrijd tegen Ajax op de planning.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers