'Overvolle selectie eist zijn tol; Van den Belt, Timber en zes andere spelers mogen vertrekken bij Feyenoord'

Feyenoord heeft een lijst met acht spelers samengesteld die deze zomer nog mogen vertrekken uit Rotterdam-Zuid, zo meldt 1908nl. Het medium meldt dat Thomas van den Belt, Quinten Timber, Alireza Jahanbakhsh, Gjivai Zechiël, Neraysho Kasanwirjo, Antoni Milambo, Javairo Dilrosun en Patrik Walemark uit mogen kijken naar een nieuwe club.

Dat zou betekenen dat, de deze zomer van PEC Zwolle overgekomen middenvelder, Van den Belt alweer zijn spullen mag gaan pakken. Het betreft hier geen definitieve verkoop, maar door zijn tegenvallende voorbereiding hoopt de stadionclub hem elders te kunnen stallen. Datzelfde geldt ook voor Zechiël, maar dat heeft niet te maken met tegenvallende prestaties. Hij maakte juist indruk in zijn eerste weken en de Rotterdammers hopen op een plek waar hij minuten kan gaan maken om ervaring op te doen. Voor Milambo is dit verhaal exact hetzelfde.

De situatie ziet er iets anders uit voor Walemark. De jonge Zweed staat in de belangstelling van 'de halve Eredivisie', aldus 1908. Hij mag op huurbasis vertrekken, maar als de Rotterdammers nauwelijks tot geen verlies lijden is definitieve verkoop ook bespreekbaar. Datzelfde geldt voor de positie van Timber. Voor hem heeft zich echter nog niemand gemeld in het Maasgebouw.

Dan zijn er nog drie namen over: Jahanbakhsh, Dilrosun en Kasanwirjo. Deze drie heren mogen allemaal vertrekken uit Rotterdam-Zuid. In het geval van Dilrosun zijn de tegenvallende prestaties én het riante salaris een doorn in het oog van de clubleiding, waardoor hij mag verkassen. Ook over Kasanwirjo is men niet te spreken. Hij kwam over van FC Groningen voor 1,5 miljoen euro en lijkt rond te kijken naar zijn opties.

In het geval van de Iraniër in de aanval is de situatie een beetje ingewikkeld. Jahanbakhsh is namelijk nog altijd van plan om voor zijn kans te gaan in Feyenoord 1, dat hem eerder deze zomer al heeft aangegeven dat hij serieus mag gaan afwegen wat zijn opties zijn. Ook zijn salaris is fors en het zou voor Dennis te Kloese geen enkel probleem zijn als dat bespaard kan blijven door zijn vertrek.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers