Deze ploegen kunnen Ajax en AZ maandag loten in de Europa League

Ajax verloor dinsdag met 0-1 van Valencia en eindigde als derde in de Champions League poule. Hierdoor zijn de Amsterdammers na de winterstop veroordeeld tot de Europa League. AZ wist voorafgaand aan het uitduel met Manchester United al dat het zou overwinteren in de Europa League. De Alkmaarders konden nog groepswinnaar worden, maar verloren met 4-0 op Old Trafford. Hierdoor eindigde de ploeg van Arne Slot als tweede. Nu alle wedstrijden in de groepsfase van dit toernooi erop zitten, weten we wie beide ploegen maandag kunnen loten.

Mogelijke tegenstanders Ajax

Met tien punten behoort Ajax tot de de vier beste nummers drie van de Champions League. Hierdoor kunnen de Amsterdammers gekoppeld worden aan één van de slechtere nummers drie uit het miljardenbal. Dit zijn Olympiakos Piraeus, Shakhtar Donetsk, Club Brugge en Bayer Leverkusen. Een ontmoeting met de Duitsers zou een weerzien betekenen met oud-trainer Peter Bosz.

Ajax kan daarnaast ook gekoppeld worden aan alle runner-ups uit de Europa League-poules. Dit zijn APOEL Nicosia, FC Kopenhagen, Getafe, Sporting Lissabon, CFR Cluj, Eintracht Frankfurt, Rangers FC, Ludogorets, Wolfsburg, AS Roma en Wolverhampton Wanderers. De Amsterdammers weten in ieder geval dat ze het eerste duel uit spelen.

Ondanks dat AZ ook tweede werd in haar poule kunnen de Amsterdammers de Alkmaarders niet treffen. Dit zou eventueel pas een ronde later tot de mogelijkheden behoren.

Mogelijke tegenstanders AZ

AZ verloor donderdagavond met 4-0 van Manchester United en eindigde daardoor als tweede in de poule. De Alkmaarders kunnen gekoppeld worden aan één van de beste nummers drie uit de Champions League. Dit zijn Benfica, Internazionale en Red Bull Salzburg.

Daarnaast kunnen de Alkmaarders ook tegen één van de groepswinnaars uit de Europa League loten. Dit zijn Sevilla, Malmö FF, FC Basel, LASK Linz, Celtic, Arsenal, FC Porto, Espanyol, Gent, Basaksehir en SC Braga. AZ weet in ieder geval dat ze het eerste duel thuis spelen.

Uitslagen van alle duels die om 21:05 begonnen

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘LIVE! Manchester United - AZ: Doelpunten, hoogtepunten en samenvatting! #MUNAZ’

Indrukwekkend: Hoe AZ-fans Old Trafford overnamen

AZ-trainer Arne Slot: "Ajax is gelijkwaardig. zo niet beter dan Manchester United"

Arne Slot over plek Ferdy Druijff op de bank: "Hij was teleurgesteld, maar dat waren er meer"

VIDEO: AZ-fans nemen het centrum van Manchester over!

Ronald de Boer zei 'nee' tegen Manchester United: "Ik koos toen voor Glasgow Rangers"