Klaassen geëmotioneerd over terugkeer bij Ajax: "Dit is zo speciaal voor mij"

Davy Klaassen heeft in een uitgebreide special bij Ajax TV teruggeblikt op zijn carrière tot dusver. Wanneer zijn terugkeer bij Ajax in oktober 2020 ter sprake komt, houdt de dertigjarige middenvelder het niet droog. 

In februari 2020 zocht de toenmalige technisch directeur Marc Overmars voor het eerst contact met Klaassen. "Marc stuurde een berichtje of ik terug wilde komen. In principe leek me dat wel wat, maar ik zat in een degradatiestrijd met Werder Bremen. Ik zei: Laten we het na het seizoen bekijken, want ik heb het nu druk zat. Daarna werd het rustig, tot de voorbereiding. Marc zei dat ze er echt voor wilden gaan. Toen duurde het uiteindelijk nog een week of twee à drie tot het echt rond was".

"Daarvoor ben ik een paar keer boos geworden, omdat ik het gevoel had dat Bremen me niet wilde laten gaan. Op een gegeven moment ben ik naar de trainer (Florian Kohfeldt, red.) gegaan en heb gezegd: Ik wil weer naar huis. Ik moest ook huilen bij hem, toen brak ik echt. Toen zei hij: Oké, ik ga je helpen als jij zaterdag nog één keer voor me speelt. Toen kwam het goed". 

Klaassen vond het moeilijk om zich zo op te stellen tegenover Werder Bremen. "Ik wilde ook niet het team in de steek laten, dat was het ergste. Toen pas begreep de trainer het. Ik wilde niet zomaar weg. Dit is zo speciaal voor mij. Bij een andere club was dat niet zo geweest. Dit is mijn club".

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers