Steun uit onverwachte hoek voor Schreuder: "Volkomen onterecht dat hij wordt afgebrand"

Johan Derksen is nog steeds van mening dat Alfred Schreuder gaat slagen in Amsterdam. De vaste tafelgast van Vandaag Inside oppert dat de Ajax-trainer tijd nodig heeft en deze dan ook moet krijgen. Verder noemt hij het vertrek van Daley Blind 'een zegen'.

"Ik vind het volkomen ten onrechte dat die trainer volledig wordt afgebrand", stelt Derksen. Hij wijst daarbij met zijn vinger naar de rol die de nationale media speelt in deze zaak. De 73-jarige voetbalanalist heeft nog steeds vertrouwen in de oefenmeester van de Amsterdammers. "Ik denk dat het een hele goede trainer is en dat ze hem eventjes de hand boven het hoofd moeten houden, want die krijgt ze echt aan het voetballen."

Het vertrek van Daley Blind gaat volgens hem een positieve invloed hebben op de club. "Dat lijkt me een zegen voor Ajax, want dat is de grootste intrigant in het hele gezelschap." De Snor wijst daarbij ook nog maar eens naar het Nederlands elftal en dan vooral op het feit dat Danny Blind de assistent van Louis van Gaal was. "Dat moet je niet willen als bondscoach dat je rechterhand de vader van één van de spelers is."

Derksen steunt Schreuder