Deze tirade is niet normaal: Zlatan Ibrahimovic sloopt alles en iedereen in de Major League Soccer

Zlatan Ibrahimovic werd vrijdagochtend uitgeschakeld in de play-offs om de landstitel (5-3 nederlaag tegen Los Angeles FC) en heeft zeer waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor LA Galaxy gespeeld. Na afloop van het duel staat hij de toegesnelde pers op kenmerkende wijze te woord. Niets of niemand wordt gespaard.

In eerste instantie gaat het over zijn toekomst. Wat zou zijn vertrek betekenen voor de Major League Soccer? "Als ik blijf, dan is dat goed voor de MLS, omdat de hele wereld dan zal kijken. Als ik vertrek, dan zal niemand meer weten wat de MLS eigenlijk is. Wie moeten jullie dan nog interviewen, over wie moeten jullie dan nog praten? Deze uitschakeling is geen domper op mijn carrière, dat is onmogelijk. Weet je hoeveel goals ik heb gemaakt? Nee? Dan doe je je werk niet goed. Ik ben de tel in ieder geval al kwijtgeraakt."

Koffie drinken

Vervolgens richtte Ibra zijn woede tot de arbitrage bij het duel met LAFC. De 2-0 zou namelijk buitenspel zijn geweest: "Was het buitenspel? Weet je dat zeker? Weet je dat honderd procent zeker? Denk je dat wij dat niet zagen? Maar de VAR niet, blijkbaar. Wat was hij aan het doen boven, aan het koffie drinken met Magic Johnson?" Opvallend genoeg is Johnson, één van de succesvolste Amerikaanse basketballers aller tijden, mede-eigenaar van Los Angeles FC.

Als je denkt dat Ibrahimovic vervolgens klaar is met zijn tirade heb je het mis. Ook zijn ploeggenoten krijgen ervan langs: "Ik heb alles gedaan om dit team naar een hoger plan te tillen, maar het is hetzelfde liedje als het hele seizoen. We scoren er een paar, maar krijgen er nog meer tegen. Als wij er twee maken, krijgen we er vier tegen. Als wij er drie maken, krijgen we er ook vier tegen. Maken we er één, dan krijgen we er drie tegen."

Kruis

Tot slot gaat het over de wijze waarop Ibra het veld verliet. De Zweed greep naar zijn kruis omdat een aantal 'fans' lelijke dingen naar hem schreeuwde: "Daar geniet ik van, dit is niets. Kijk, ik wil niet respectloos zijn, maar dit voelt voor mij eigenlijk als een training. Hoeveel fans waren hier vandaag? Zo'n 30 duizend? Dit stadion is te klein voor mij. Ik ben gewend om voor 80 duizend fans te spelen, dus dit voelde voor mij als een wandeling door het park."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over Ajax: Nieuws, geruchten, interviews en veel meer’

Is dit de ideale opvolger van Erik ten Hag? "Geloof mij: dan gaat Ajax er echt niet op achteruit"

BREKEND: Sergiño Dest hakt knoop door en kiest definitief voor Amerika

Ajax-fans niet blij met Rafael van der Vaart na appje aan Tottenham Hotspur over Hakim Ziyech

Erik ten Hag na Klassieker: "Ik denk dat we onze beste eerste helft van het seizoen hebben gespeeld"

Wat is er toch met Matthijs de Ligt? Nederlander geeft tegen Lecce weer een penalty weg (VIDEO)

Ajax-fans zorgen tijdens laatste training voor #ajafey voor ongelooflijke sfeer op De Toekomst

Vermoedelijke opstelling Ajax tegen Feyenoord

Nico Tagliafico kijkt zijn debuut tegen Feyenoord terug en lacht: "Leek net Argentinië qua sfeer"

Engels bekerduel dag vervroegd zodat honderden Ajax-fans wedstrijd niet kunnen bijwonen

Ajax eerste Nederlandse club met super realistische gezichten in FIFA 20