Van der Vaart in de bres voor 'recordjager': "Hij is toch een beetje onze Messi"

Memphis Depay speelde afgelopen vrijdag met Oranje tegen Frankrijk (4-0, verlies) een ongelukkige wedstrijd en mistte tot overmaat van ramp ook een strafschop. De aanvaller was het mikpunt van kritiek, maar wordt gesteund door Rafael van der Vaart tijdens een uitzending van Studio Voetbal.

Memphis had in Parijs de kans om zijn doelpuntentotaal in het shirt van Oranje op 44 te zetten, maar faalde oog in oog met de Franse doelman Mike Maignan. Het was voor de aanvaller de vierde keer dat hij een strafschop in het shirt van Oranje mistte, maar desondanks kan hij op de steun van bondscoach Ronald Koeman rekenen. Van der Vaart schaarde zich achter Koeman én de aanvaller: "Ik vergelijk Memphis zeker niet met Messi, maar hij is wel een beetje onze Messi", aldus de analist, die doelt op het feit dat de Argentijnse wereldster ook veel penalty's mist in het shirt van Argentinië, maar desondanks de strafschoppen mag blijven nemen.

Tekst gaat verder onder de video

"Memphis is nog steeds onze beste speler"

Van der Vaart is ook van mening dat Memphis een 'ongelukkige wedstrijd' speelde, maar vindt de aanvaller nog steeds de 'beste speler': "Het is bij hem ook een beetje van: je mag hem of je mag hem niet. Als hij slecht speelt, krijgt hij meteen van iedereen een zaag. Ik denk nog steeds dat hij onze allerbeste speler is. De eerste die altijd de schuld krijgt, is Memphis", concludeert Van der Vaart. 

Feyenoord-doelman vertrekt