Oud-Ajacied sluit terugkeer in Amsterdam niet uit: "Als Ajax mij belt..."

Sheraldo Becker ziet een terugkeer bij zijn jeugdliefde Ajax wel zitten. De aanvaller van Union Berlin doorliep de gehele jeugdopleiding van de Amsterdammers, maar debuteerde nooit in de hoofdmacht.

"Dat komt denk ik doordat ik nooit een kans heb gekregen", zegt Becker in gesprek met De Telegraaf. "Ik was wel al jong bij het eerste, ik was toen zeventien. Frank de Boer werd vier keer achterelkaar kampioen. Hij zei toen: als we vier keer kampioen worden heb ik je niet nodig. In mijn tijd was het denk ik ook veel moeilijker om te debuteren. Naarmate de tijd vorderde kregen jonge spelers wel meer de kans, maar ik wilde niet wachten".

"Een vervolgstap in de Bundesliga of naar een andere grote competitie zou prachtig zijn, maar als Ajax mij belt, wordt het toch weer een ander verhaal", vervolgt de 28-jarige buitenspeler. "Ik ben er opgegroeid. Waar Ajax voor staat en wat de club voor mij betekent, dat zal nooit veranderen".

Becker neemt het komende donderdag met Union Berlin op tegen Ajax, in de tussenronde van de Europa League. "Met hoe wij nu spelen in de afgelopen weken, denk ik dat het heel zwaar wordt voor Ajax", verwacht hij.