'Ajax in gesprek met Ward, goede kans van slagen'

Ajax is al lange tijd op zoek naar een opvolger van Marc Overmars en lijkt in Julian Ward de opvolger als directeur voetbalzaken te hebben gevonden. Dit weet Mike Verweij te vertellen in de Kick-Off podcast van De Telegraaf.

Eerder werd bekend dat Ajax op de diensten van Ward aast. De 41-jarige Engelsman is momenteel actief bij Liverpool, waar hij na dit seizoen vertrekt. “Het is redelijk concreet. Hij staat heel hoog op de lijst van Ajax”, vertelt Verweij. “Er worden oriënterende gesprekken gevoerd, maar ik denk wel dat er een kans is dat het doorgaat. Hij mag twee jaar niks doen, hij heeft een concurrentiebeding in zijn contract staan bij Liverpool, maar dat geldt niet voor Nederland. Daarom mag hij gewoon de directeur worden bij Ajax.”

Man met ervaring

Ward was de afgelopen jaren actief bij diverse functies binnen Liverpool. Daarnaast heeft hij ervaring als scout bij de Engelse topclub en bij Manchester City. Verweij snapt waarom Ward oren zou hebben naar de functie bij Ajax. “Bij Ajax heb je wat meer te zeggen en het blijft een grote naam in Europa.”

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers