Ajax-flop doet onthulling: "Ze hebben me nooit iets uitgelegd"

Ajax zocht afgelopen zomer haastig naar een vervanger van Antony en kwam uiteindelijk uit bij Lucas Ocampos. Echter na één seizoenshelft eindigde het avontuur van de Argentijnse aanvaller in Amsterdam. In A Balon Parado blikt Ocampos terug op zijn korte verblijf: "Een maand na mijn komst zag ik al dat het niet ging zoals verwacht en wist ik al hoe het zou aflopen", aldus de Argentijnse aanvaller.

Ocampos werd na een hoop getouwtrek naar Amsterdam gehaald. In eerste instantie wilde Ajax de Argentijn definitief overnemen van Sevilla, maar daar stak de RvC een stokje voor. Uiteindelijk werd een huurdeal besproken en kwam Ocampos alsnog. Het verblijf van de buitenspeler liep uiteindelijk uit op een drama: "Een maand na mijn komst zag ik al dat het ging zoals verwacht en toen wist ik al hoe het zou aflopen. Om die reden huurde ik niets", onthult Ocampos, die het pijnlijk vond toen zijn gezin op bezoek kwam. "Een van mijn dochters vroeg wanneer ik ging spelen. Het was erg moeilijk haar daar iets over te vertellen", vertelt Ocampos. 

Slechte communicatie

Ocampos kwam slechts 114 minuten in actie in het shirt van Ajax en hierin kwam hij niet tot scoren. De Argentijn miste naar eigen zeggen de communicatie in Amsterdam: "Ik speelde niet en trainde ook niet met mijn ploeggenoten. Ze hebben me nooit iets uitgelegd. Nu is die periode gelukkig voorbij en kan ik me focussen op Sevilla", aldus Ocampos.

Bekijk hieronder het volledige interview (in het Spaans) van Lucas Ocampos: