Sem Steijn over ontslag van zijn vader: "Boos op veel mensen bij Ajax"

De eerste seizoenshelft van het huidige Eredivisie-seizoen was een loodzware periode voor de familie Steijn, zo laat Hans Kraay jr. weten. Hij vertelt dat Sem Steijn, spelend voor FC Twente, zich niet kon én kan afsluiten voor hetgeen zich allemaal heeft afgespeeld in de Johan Cruijff ArenA.

Ook de ESPN-analist is van mening dat het niet helemaal eerlijk verlopen is. Kraay jr. vindt vooral dat de kwaliteit van zijn selectie de oefenmeester in de problemen heeft gebracht en kijkt ook Sven Mislintat aan. "Ik weet niet of hij geschikt is voor de top, ik weet ook niet of hij een toptrainer is, maar ik weet wel dat Steijn binnen de kortste keren Edson Álvarez, Mohammed Kudus en Dusan Tadic kwijt was", steekt Hansie Hansie van wal.

"In een van zijn eerste besprekingen met de raad van commissarissen heeft Steijn een wensenlijstje ingeleverd met daarop de namen van Nicolás Tagliafico, Josip Sutalo, Jerdy Schouten en Noa Lang, zo heb ik gehoord. Nou, dan was Ajax voor de helft van het geld, zo'n 60 miljoen, zeker 31 keer beter af geweest", concludeert de sportverslaggever.

Sem Steijn over Ajax-ontslag Maurice

Hetgeen allemaal in de media gekomen is, heeft ook Sem Steijn geraakt. Kraay looft de speler van de Tukkers over zijn sterke eerste seizoenshelft en onthult een persoonlijk gesprekken. "Ik vroeg hem: hoe kan het dat je zo stoïcijns door bent blijven gaan? Weet je wat hij zei? Ik kon me er niet van afzonderen. Ik ben zo boos op zo veel mensen bij Ajax. Ik heb zo veel verdriet... Ik heb wakker gelegen van mijn vader."

Voor Kraay jr. is de hele situatie niet onbekend, want ook hij maakte een dergelijke periode door. "Ik heb hetzelfde meegemaakt, hè. Mijn vader werd na het WK van 1974 ook met pek en veren eruit gegooid bij Ajax. Het is heel knap wat Sem Steijn heeft gepresteerd. Ik leef met hem mee", besluit hij.