Timber kan Oranje ruiken: "Als je je ding doet bij je club, dan komen de andere dingen vanzelf"

Quinten Timber werd in het afgelopen seizoen bij Feyenoord geteisterd door een blessure, maar is klaar voor het nieuwe jaar. De middenvelder wil komend seizoen fit blijven en hoopt in de nabije toekomst voor het Nederlands elftal uit te komen.

Timber ging met Jong Oranje mee naar het EK in Georgië, maar maakte ook al eens onderdeel uit van het 'grote' Oranje. Louis van Gaal haalde hem in 2021 bij de groep, maar dat bleek achteraf slechts als opvulling van de selectie. Hij voelt "honderd procent" dat hij dicht tegen een plek in het Nederlands elftal aan zit, zo zegt hij eerlijk in gesprek met Voetbal International.

Het is een droom, maar dat betekent niet dat de Feyenoorder er dagelijks mee bezig is. "Ik bekijk het echt stap voor stap. Eerst wil ik bij Feyenoord belangrijk worden voor het team en fit blijven. Dat is het enige waar ik nu aan denk. Als je je ding doet bij je club, dan komen de andere dingen vanzelf. Dat gaan we zien. Maar dat ik het kan, daar geloof ik wel in." 

De middenvelder weet echter wel waar het in de jaren hiervoor aan ontbrak en dat zijn de punten waar hij nu zo snel mogelijk aan wil gaan werken. "Het probleem bij mij is dat ik mijn kwaliteiten niet vaak genoeg laat zien. En niet constant genoeg. Ik weet van mijn medespelers dat ze me graag inspelen en graag aan de bal hebben. Dan is het ook een kwestie van: doorhebben wat er nodig is op dat moment in de wedstrijd", besluit hij.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers