'Brighton & Hove Albion sprak al met Bassey en wacht enkel nog op vraagprijs Ajax'

Er waren al een aantal geluiden rondom een transfer van Calvin Bassey naar het Engelse Brighton & Hove Albion, maar nu meldt ook transferexpert Fabrizio Romano dat er sprake is van contact. De Nigeriaanse verdediger zou al gesproken hebben met de Premier League-club.

In eerste instantie wilden de Engelsen gaan voor Chelsea-verdediger Levi Colwill. Hij werd afgelopen seizoen gehuurd van The Blues, maar zij hebben laten weten dat een definitieve transfer niet bespreekbaar is. Roberto de Zerbi, trainer van Brighton, schijnt enorm gecharmeerd te zijn van de verdediger van Ajax. Als er een vraagprijs komt vanuit Amsterdam lijkt een officieel bod te gaan komen.

In Amsterdam wist Bassey geen hoge ogen te gooien. Men had hoge verwachtingen van de verdediger, omdat hij voor 23 miljoen euro werd overgenomen van het Schotse Rangers. Zij haalden met hem onder andere de Europa League-finale, maar bij Ajax kwam hij niet uit de verf onder leiding van Alfred Schreuder en John Heitinga. Hij lijkt in de pikorde al gepasseerd door Jorrel Hato en Owen Wijndal.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers