Kwakman ziet Steijn-ontslag naderen: "Snap dat positie onhoudbaar wordt"

Na een indrukwekkende comeback leek Ajax op bezoek bij FC Utrecht éindelijk weer te gaan winnen, maar na 98 minuten spelen bleek niets minder waar. Een nieuwe nederlaag betekent ook weer meer vraagtekens over de positie van trainer Maurice Steijn.

Volgens Kees Kwakman is het een moeilijke kwestie, maar ook onvermijdelijk dat er wordt gespeculeerd over een mogelijk ontslag van de oefenmeester. "Ik vind dat een moeilijke, omdat je met mensen te maken hebben. Het is ook helemaal niet aan mij om te zeggen dat Steijn eruit moet, helemaal niet. Maar ik snap hoe het werkt en ik snap dat zijn positie meer en meer onhoudbaar wordt. Zo werkt het in het voetbal en helemaal bij een topclub als Ajax."

De Volendammer vond dat het spectaculaire duel pas laat veranderde in een foutenfestijn. Eerder dit seizoen waren de supporters vooral bezig om rvc-leden en Sven Mislintat naar de uitgang te werken, maar mogelijk volgt Steijn in dat rijtje. "In verdedigend opzicht, en dat klinkt heel gek als je vier tegengoals krijgt, gaven ze in het eerste uur eigenlijk heel weinig weg. Ik snap heel goed dat zijn positie ter sprake komt en hij meer en meer onhoudbaar wordt.", klinkt het uit de mond van Kwakman.

Ook interessant