AD-fotograaf verantwoordelijk voor langdurig VAR-moment na goal Xavi

Er viel maar één doelpunt in de wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, die werd na lang wachten afgekeurd. Het lange wachten zou komen doordat Algemeen Dagblad-fotograaf Pim Ras een kastje had omgestoten voor het VAR-signaal.

Beperkte ruimte 

Een luxe plek met veel ruimte om je heen, dat is allesbehalve wat fotografen ervaren vertelt Ras: "Bij grote wedstrijden is dat altijd heel lastig. De ruimte is zeer beperkt. Er zijn heel veel fotografen en je zit altijd tussen de kabels die overal liggen. Je zit daar met allemaal lenzen, cameratassen en een laptop. Maar je kunt je kont niet keren."

Kastje voor signaal 

Ras zat uiteindelijk vlak bij een kastje, wat direct signaal moest leveren naar de VAR. Maar tijdens de wedstrijd stootte Ras dit kastje er af.  "Dat viel toen van de boarding af. Ik probeerde het er zelf op te plakken, maar dat ging niet zo makkelijk, want het was bevestigd met een soort klittenband. Op het moment dat Simons die goal maakte, lag het kastje op de grond’’, vertelt Ras. Vervolgens kreeg hij van een UEFA-official te horen dat het zijn schuld was dat de beslissing zo lang duurde, omdat hij het VAR-systeem zou hebben beïnvloed.

Nederland kan ondanks het gelijkspel nog door naar de achtste finales, hoe ze dat doen lees je hier.  

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers