Van Doukouré tot Zerrouki: dit zijn de transfertargets van Feyenoord

De transfermarkt in Nederland is geopend tot en met 31 januari. Welke spelers kunnen deze winterse transferwindow mogelijk de overstap naar Feyenoord maken? Voetbalflitsen zet een aantal transfertargets van de Rotterdammers op een rijtje!

Mees Hilgers

Door de langdurige blessure van Gernot Trauner is Feyenoord spoedig op zoek naar een vervanger voor in het hart van de defensie. Mees Hilgers was afgelopen zomer al in beeld bij Feyenoord en wordt nu opnieuw gelinkt aan de Stadionclub. De 21-jarige verdediger van FC Twente is een interessante optie, omdat zijn profiel zou voldoen aan de eisen van de staf van Feyenoord. Anderzijds moeten de Rotterdammers diep in de buidel tasten: De marktwaarde van Hilgers bedraagt 4,5 miljoen euro. De talentvolle mandekker ligt tot medio 2023 vast in De Grolsch Veste, al heeft FC Twente een optie voor nog een jaar.

Miguel Araujo

Een andere mogelijke vervanger van Trauner is Miguel Araujo, die een stuk goedkoper is in vergelijking met Hilgers. De marktwaarde van de Peruviaanse verdediger wordt getaxeerd op 750 duizend euro. Onlangs meldde Voetbal International dat Feyenoord bij FC Emmen heeft geïnformeerd naar de diensten van Araujo. Het is nog onduidelijk hoe concreet de interesse van de Rotterdammers is.

Ismaël Doukouré

Mocht zowel Hilgers als Araujo niet haalbaar zijn voor Feyenoord, dan is Ismaël Doukouré altijd nog een optie. Doukouré is een negentienjarige centrumverdediger die onder contract staat bij het Franse RC Strasbourg. Volgens RMC Sport is Feyenoord tijdens het trainingskamp van Strasbourg overtuigd geraakt van Doukouré, al is de Rotterdamse club nog niet concreet in de markt gekomen voor de jonge mandekker. Naar verluidt zijn ook Ajax en Eintracht Frankfurt geïnteresseerd in de diensten van Doukouré.

Ramiz Zerrouki

Vanaf de zomer, na het vertrek van Fredrik Aursnes naar Benfica, is Feyenoord op zoek naar een nieuwe middenvelder. Die zoektocht heeft tot dusver niets opgeleverd. Zo probeerden de Rotterdammers afgelopen zomer Ramiz Zerrouki los te weken bij FC Twente, maar dat liep op niets uit. Volgens 1908 heeft Feyenoord 'nieuwe toenadering gezocht' om de geboren Amsterdammer in te lijven. Nu Quinten Timber maandenlang aan de kant staat, heeft het aantrekken van een nieuwe middenvelder nog meer prioriteit.

Gabriel Suazo

De laatste speler in dit lijstje is geen transfertarget van Feyenoord, maar wel een mooi buitenkansje. Gabriel Suazo, een 25-jarige linksback uit Chili, is momenteel clubloos. Suazo vertrok onlangs bij Colo-Colo om zijn droom om in Europa te spelen waar te maken. Volgens het Chileense medium En Cancha is de linkervleugelverdediger in beeld bij Olympiakos. Mogelijk kan Suazo zijn Europese droom een kick-start geven bij Feyenoord, dat onlangs afscheid nam van linksback Fredrik André Bjørkan. De marktwaarde van Suazo wordt geschat op twee miljoen euro.