Gorter blijft in onzekerheid achter: "Moet je aan de trainer vragen"

Jay Gorter verscheen na afloop van de 3-1 nederlaag tegen FC Twente op de persconferentie en was daar aanwezig om antwoord te geven op alle vragen vanuit de pers. De sluitpost is de vervanger van de geblesseerde Geronimo Rulli, maar kende een lastige middag.

Niet alleen Josip Sutalo ging bij de 1-0 in de fout, maar ook Gorter slaagde er niet in om de bal weg te werken. "Een schot van afstand die door mij veel beter verwerkt moet worden, laten we daar duidelijk over zijn, maar uiteindelijk valt die achter me neer en kon ik niet drie keer achter elkaar reageren", aldus een zelfkritische doelman. "Het begint bij de eerste goal ook gewoon bij mij, laten we heel realistisch over zijn."

"Daarna denk ik dat ik mij kan herstellen met goede reddingen, maar het loopt allemaal nog niet lekker. We geven veel kansen weg, zeker als Ajax-zijnde, meer dan dat we zelf creëren op dit moment. Het niet het meest ideale plaatje om dat allemaal aan te zien", reageert hij op de vraag of het lastig is om achter een verdediging te staan die in Enschede niet thuis kon geven.

Tot slot krijgt hij de vraag of trainer Maurice Steijn inmiddels al heeft laten weten wie de eerste keeper van Ajax is totdat Rulli weer terugkeert van zijn blessure. "Dat is een vraag die je aan de trainer moet stellen. Zoals het er nu uitziet, krijg ik het vertrouwen van de trainer en laten we niet doen alsof ik onder zes ballen ben gedoken vandaag. Daar wil ik het graag bij houden", besluit Gorter. 

Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over ‘FC Twente - Ajax’

Ronald de Boer sloopt Ajax-dissonant na #tweaja: "Speelde hij op schaatsen?"

Wederom racistische uitspraken na #tweaja richting Brobbey: "Ajax doet aangifte"

Bergwijn en Steijn enorm verslagen na verlies: "Het was schandalig"

VIDEO GOAL: Van Ajax gehuurde Ünüvar beslist #tweaja in voordeel Twente

Aanhang Ajax trekt conclusies: "#Steijnout, het wordt toch niks meer"

Ajax-fans zien gehele elftal door de mand vallen: "Dit Ajax gaat nooit draaien"

VIDEO GOAL: Ajax doet iets terug in Enschede, aansluitingstreffer valt voor rust

VIDEO GOAL: Explosieve start van FC Twente dompelt Ajax dieper in rouw

Ajax-fans willen één man niet meer in basiselftal zien: "Het is gewoon niveau Roda JC"

Opstelling Ajax: Steijn kiest voor wederom drie debutanten in basiselftal, Berghuis keert terug